-----------------------------------
iulian m
11 Dec 2009 20:41


-----------------------------------
@Dl DD:

mi s-a parut ca reducind explicit cazurile la unul singur - cel al stelelor care se termina cu o supernova ce lasa un nucleu de masa 3-4Msolare
am "inlaturat" observatia Dvs. Este corect ? caci eu nu imi dau seama daca am facut o alta greseala.

la punctul trei - poate mai clar, sper -: daca o masa mai mica decit GN originala este "atrasa" prin spatiul "indoit" de GN ea se compactifica instantaneu de catre GN initiala, caci aceasta "indoaie" spatiul interior
al masei atrase. Am pp ca la "intrarea" masei mai mici in GN nu apare un "spatiu de separare" local gn intre masa initiala si cea atrasa. In acest caz gn initiala interactioneaza - fiind o masa "obisnuita" - cu masa  atrasa si careia ii "indoaie"spatiul interior. Atunci masa "intrata" in GN se compactifica si ea si, in plus, cele doua mase isi suprapun efectele marind cimpul grav extern si marind si spatiul pe care GN il "indoaie" la infinit din Universul inconjurator.

(+) Masa atrasa in GN pe durata atractiei ramine ...o masa obisnuita interactionind normal. Cum intrarea intr-o GN inseamna intrarea intr-un domeniu cu "momente de timp" - care nu are durate - rezulta ca masa normala nu numaii ca este compactificata de vechea GN, dar nici nu este afectata de trecerea timpului, deci ramine cu "vechile" posibilitati de interactiune.Deci si ea atrage alte corpuri/indoaie spatiul, marind astfel cimpul gravific extern al GN. 
In plus, daca cimpul gravific (intern) este evidentiat numai in momentul interactiunilor atunci la apropierea de GN, o terta masa interactioneaza 
cind se apropie de cele doua mase care sint situate in aceeasi pozitie din Univers, deci din p.ei de vedere, masa este atrasa la infinit de amindoua masele ale GN - cea originala si cea aparuta dupa formare - in acelasi timp. Deci si volumul de spatiu indoit la infinit ar trebui sa creasca si el.

Exista obiectii la descrierea de mai sus ?