-----------------------------------
Teo
17 Dec 2009 00:53

FILTRU DEFECT ???
-----------------------------------
Seara buna. Am cumparat si eu o luneta la care am primit in set , alaturi de 2 oculare, un filtru pe care scrie " MOON ", deci logic ar fi, ca este pentru Luna.
Cand ma uit prin el, cu ochiul liber, vad ca nu este o simpla sticla plana, ci deformeaza imaginea foarte ciudat, in forma de butoias, mai tare la magini si mai putin la centru. Este ceva construit special asa, sau este pur si simplu o eroare de fabricatie si ar trebui sa il arunc ? ESTE DEFECT ? Nu seamana nici cu o lentila divergenta si nici cu una convergenta.
Ma mira faptul, pentru ca ocularele din dotare sunt chiar bune, cu lentile de sticla si montura de aluminiu ( Kellner ). Oare sa fi gresit cu acest filtru cei de la fabrica ? Sa fie defect ? 
ACEASTA DEFORMARE MA DUCE CU GANDUL LA O LENTILA FRESNEL DAR STIU CA NU ESTE ASA.
Nu ca as folosi filtru pentru Luna, dar e prima data cand am in mana asa ceva, si sunt curios de ce se vede imaginea asa distorsionata prin filtrul gol.
Atasez un clip in care am filmat cum se vede prin el. Am filmat o perdea cu linii parelele ca sa vedeti cum distorsioneaza.
Iata linkul :
http://www.youtube.com/watch?v=5o9IGleMEe0


Atasez si doua poze .