-----------------------------------
Laurentiu
17 Dec 2009 11:03


-----------------------------------
matematica devine ciudata rau. Aici doar abordarile filosofice mai pot ajuta. 

Din punctul meu de vedere o abordare pur filosofica nu poate fi, in acest caz, decat la fel de speculativa cum este SF-ul (gen literar pe care eu il ador dar despre care stim cu totii ca se bazeaza 3 sferturi pe lucruri care exista doar in imaginatie si doar 1 sfert pe realitatea fizica  :wink: ). Si inca nu am vazut un autor de SF premiant Nobel in fizica pentru un roman scris de el - eventual premiant Hugo sau Nebula  :lol: 

Oricat de ciudata ar fi matematica in care s-ar putea exprima un fenomen fizic extrem, asa cum este o gaura neagra, pentru a putea descrie realitatea si nu o fictiune fara nicio legatura cu aceasta , este absolut necesara utilizarea ei (a matematicii).

Si, ma rog, daca noi nu intelegem acesta matematica si spunem despre ea ca e ciudata, acest lucru nu inseamna ca nici altii, mai inteligenti si mai scoliti decat noi in acest domeniu, nu o vor intelege.

Poate ca i-a placut lui Einstein sa filosofeze (asa cum si noua ne place  8) ) dar nu pentru asta a ramas el in istoria stiintei ci pentru descoperiri facute pe cale matematica.