-----------------------------------
Blakut
23 Dec 2009 19:59


-----------------------------------
Un trepied de 100 de lei se face tandari destul de rapid. Am avut unul din asta si m-a lasat relativ repede...


Procesul de fotografiere: se monteaza aparatul pe trepied, declansatorul flexibil, cardul, bateriile, etc. Se incadreaza unde se doreste (o constelatie, un peisaj, etc), se seteaza timpul de expunere (daca aparatul nu expune mai mult de un anumit timp) sau se trece pe Bulb si se expune cu ajutorul declansatorului flexibil ceea ce dorim si cat vrem. Setarile depind de fiecare poza in parte si ce dorim sa pozam.

Cu zoom cat mai mic, si timp de expunere care sa nu depaseasca 15 - 20 de secunde. Dupa aia incep sa se vada darele stelelor. 
Nu stiu daca un aparat digital de 200-800 de lei accepta declansator sau incalzitor pentru obiectiv... Deja la banii astia mai bine te mai chinui putin si iei un DSLR...Tu ai facut pozele alea cu un 40D totusi.

Eu cu nikonul d80 al meu, cu expuneri de 30 de secunde, pe un cer senin, abia daca imi apar cateva stele. Incep sa ma enervz si nu inteleg ce naiba se intampla. Sunt scoase orice noise reductionuri si orice filtre electronice pe care le are el si tot degeaba. 

Adica la iso 800, cu f 3.5 si expunere 20-30 de secunde sa nu se vada nici calea lactee? Care cu ochiul liber se vedea.