-----------------------------------
Emil
25 Dec 2009 16:32

M42 H-alfa 7 nm
-----------------------------------
Salut prieteni,
Cu toata vremea proasta din ultimele luni am reusit printre picaturi sa refac Orionul, mi-am schimbat procedura de stackare si am luat tare la rost MaximDL. Stackarea s-a facut prin metoda astrometrica valorile RA si DEC fiind oricum salvate in mod automat la salvarea imaginii brute in cadrul header-ului FITS.
Imaginea este un stack din 6 x 600 si 6 x 900 secunde. Initial am crezut ca nu voi scoate nimic din centrul nebulozitatii, la prima vedere acesta parand ars, insa din fericire acest lucru se rezuma doar la impresia umana.  Insa una calda una rece calibrarea cu dark-uri este mai bine facuta de catre DeepSkyStacker (din fericire nu am avut parte de blooming, punctul slab al MaximDL-ului).
Instrumentar:
Montura EQ-6 Pro
Optica foto: TS ED_APO 90/500 cu camera Nova 1602E la -25°C, filtru folosit H-alfa 7 nm de la Baader.
Optica ghidaj: Celestron SLT 102/660 cu ATIK 16IC 25°C sub temperatura ambientala (estimativ dupa termometru ar fi circa -40°C cat de adevarat este ramane de vazut, nu bag mana in foc).
Dupa stacare am aplicat un DDP si am reechilibrat histograma (totul in MaximDL) apoi am procesat imaginea in NeatImage pentru a indeparta o parte din pixelii morti.

Numai bine
Emil