-----------------------------------
Doru Dragan
03 Ian 2010 21:28


-----------------------------------
... Oricum, in opinia mea, explicatiile aduse de Cruttenden sunt perfect logice (i-am citit cartea) si, daca se bazeaza pe un set de date masurabile reale (cum ar fi lipsa unei precesii relativ la obiectele din interiorul sistemului solar, accelerarea precesiei, etc.) si pot explica unele anomalii in traiectoriile sondelor spatiale Pioneer si in orbitele planetelor exterioare gen Sedna, pe mine ma conving.
1. Ti se pare ca "trecerea sistemului solar, cvasi-periodic prin bratele Galaxiei, zone cu densitate mai mare a materiei" nu e si ea o explicatie logica? Cum alegi din doua explicatii logice?
2. Se bazeaza explicatiile lui Cruttenden pe "un set de date masurabile reale"? Poti sa citezi calcule si cifre din cartea lui? Sau doar indoieli si ipoteze?
3. Explica Cruttenden "unele anomalii in traiectoriile sondelor spatiale Pioneer si in orbitele planetelor exterioare gen Sedna" prin calcule si cifre sau doar prin supozitii?
Am fost preocupat de extinctiile in masa din istoria geologica a Pamantului si legat de asta am citit tot ce am gasit serios despre cauzele catastrofelor care le-ar fi putut provoca. Cartea lui Cruttenden nu face parte dintre lucrarile serioase. Oricine stie cate ceva despre religia hindusa si cauta putin pe net poate observa ca intre anul platonic si erele (yugas) hinduse nu e nici o legatura. Oricine se preocupa de astronomie poate observa ca Cruttenden habar n-are.