-----------------------------------
Laurentiu
04 Ian 2010 14:38


-----------------------------------
Muntele exista, drumul de acces exista :) Muntele Mic este foarte potrivit pentru asa ceva. Are peste 1800 m inaltime si un drum de acces acceptabil. Cele cateva cabane (sunt vreo 4-5) de acolo nu au cum sa strice (polueze) cerul asa cum o face un oras si la o adica se poate ajunge la o intelegere pentru stingerea generala a luminilor in caz ca sunt necesare observatii serioase. 

In cativa ani Muntele Mic s-ar putea sa devina statiune turistica cu partii de ski iluminate pe tot timpul noptii. 

Asta daca se materializeaza planurile unui afacerist timisorean (nu-i dau numele dar se stie de cine e vorba) pe care, intamplator, l-am intalnit asta vara in concediu la o pensiune in Poiana Marului unde venea la fiecare 2 zile de la Muntele Mic cu elicopterul sa manance ciorba de burta   :P . Am ciulit putin urechile la discutiile pe care le-a purtat cu prietenii care-l insoteau si "m-am linistit" definitiv in ce priveste ideea unui Observator la M.Mic (proiect de care, apropos, stie si dl. cu pricina si se pare ca-l incurca putin deci perspectivele de a face acolo cercetare astronomica devin, tocmai din aceasta cauza, nule).