-----------------------------------
ad525
15 Ian 2010 21:29

Cum sa fac ?
-----------------------------------
In primul rand va salut pe toti membrii acestui forum ! Acum cateva luni navigam pe net si am gasit niste poze cu niste lunete care erau de pe acest forum , mi s-a parut interesanta ideea de a realiza acasa o luneta sau un telescop ! Tot cotrobaind prin casa am gasit mai multe lentile convergente cu diferite distante focale , un ocular si cam atat ! Acum vin si eu cu o intrebare de incepator : cum as putea sa imi fac si eu un telescop ? nu imi trebuie cine stie ce performante .. doar ceva prin care sa ma uit si eu pe cer ! Tin sa precizez ca distantele focale la lentile nu le stiu insa incerc sa le aflu maine prin metoda experimentala deoarece nu scrie nimic pe ele ! Ocularul mi se pare destul de bun , este luat de la o camera de filmat franceza , are reglajul lentilei si mareste foarte mult spre uimirea mea , estimez ca mareste de vreo 10 - 20 ori ( zic eu ) de ex : am luat ocularul si m-am uitat la o pereche de pantaloni si se vad firele cum sunt impletite intre ele ! Cam aceasta este mica mea rugaminte... daca poate cineva sa ma ajute si daca are rabdare sa imi explice unele chestii ! Multumesc ...