-----------------------------------
Regele IONESCU
17 Ian 2010 15:35


-----------------------------------
Buna ziua tuturor!

Mi-a luat doua zile sa citesc in intregime acest topic. L-am urmarit cu sufletul la gura pe Horica. Dupa un borcan de cafea solubila consumat am aflat de unde se pot procura sticla si materialele abrazive, aproape ca am invatat pe dinafara cum trebuie realizata oglinda si am o dorinta imensa sa incep sa slefuiesc si eu una. Ma gandesc la o oglinda de aproximativ 200mm, din sticla de 19mm. Initial planificasem sa lucrez in vacanta de vara. Acum sunt hotarat sa ma apuc cam la 1 martie, imediat dupa sesiune. Primul lucru pe care il voi face: procurarea materialelor si amenajarea unui spatiu de lucru.

Am incercat sa descarc cartile din "Biblioteca" dar de la Nadolschi in jos cand dau download sta o jumatate de ora, apoi imi spune ca cartea nu exista pe server.

O sursa suplimentara de carti este la http://gigapedia.com/browse:category?id=77&page=1 . Ca sa va inregistrati si sa puteti descarca carti de acolo, trebuie sa aveti un cont Gmail. Daca primul link, care va duce direct la categoria Astronomy nu functioneaza, incercati la 
http://gigapedia.com si apasati Browse by category>Astronomy. Pentru cei care nu stiu sa foloseasca Gigapedia: pe pagina fiecarei carti gasiti un tab Links, faceti click pe el, apoi alegeti de unde descarcati. Va recomand, acolo unde exista optiunea, sa alegeti iFile.it. Rapidshare este limitat. Gigapedia este o intelegere intre Google si o asociatie a editorilor etc. Este un site legal, nu este nimic ilegal. Din cate stiu, oricine poate incarca carti acolo, si cred ca ar merge incarcate si cartile din "Biblioteca".
Eu am luat mai multe carti de acolo si as putea pentru cei interesati sa le arhivez si sa le pun pe transfer.ro.



O intrebare pentru cei cunoscatori: de ce nu se poate folosi sticla stratificata(afara de faptul ca concavitatea este limitata de grosimea primului strat). Cu siguranta nu sunt primul care s-a gandit la asa ceva, dar trebuie sa existe un impediment daca nu recomanda nimeni asta.

Spor la slefuit!