-----------------------------------
neox
18 Ian 2010 23:04


-----------------------------------
Problema e ca le-a facut si scumpe.
Revenind, totusi nu poti cumpara toate naglerele si ethosurile doar de dragul colectiei. Cum judeci ce focala sa iei in ideea ca nu prea iti poti permite decat 1...maxim 2 astfel de oculare.

Ar mai fi o alternativa la Naglerele cu focala medie/mica, anume Meade 4000 Ultrawide de 14-8,8-6.7 si 4,8 parca, japoneze, care se bat cu Naglerul la musteata. Iar ca pret sunt convenabile. Problema e ca sunt greu de gasit dar daca prinzi unul sunt ca aurul. Chiar imi facea cu ochiul un Ultrawide de 14mm zilele astea de pe eBay, nou nout in amabalaj, dar mi-e inima grea ca vanzatorul nu vrea sa livreze in Europa.
Cat despre pretul la Nagler...deh..tai televizorul LCD de-un metru diagonala de pe lista, si golesti cardul de credit pe oculare :wink: 

Din pucnct de vedere al focalei, cred ca primeaza telescopul care il. Dar oricum cred ca in timp tot ajungi sa faci colectie cu toata gama de oculare, oricare ar fi categoria. Te impinge ceva de la spate, te mananca palmele si ochii sa intregesti septelul :lol: . Chair daca e scump daca scapi la un ocular bun, e loc si pentru urmatorul 8)