-----------------------------------
Laurentiu
21 Ian 2010 00:52


-----------------------------------
Telescopul indicat de Forever Man imi place si mie. Mi se pare interesant pentru ca este compact si la doar 6 kg il poti cara de colo-colo intr-o mana. Deci sta bine la capitolul portabilitate si nici diametrul lui (130 mm) nu e de aruncat.

Cred ca merita incercat (dar ar fi fain sa vina cu opinii si cineva care l-a folosit  :D ).

Iarasi, mak-ul (Maksutov) de care vorbeste Erwin pare o alegere buna. Acestea sunt instrumente care sunt peste categoria lor de diametru dpdv al calitatii imaginii. Merita incercat.

Un dobsonian de 200 mm le cam "da fum" la amandoua dar la pret dublu (diametru mai mare, in principiu, inseamna ca vei vedea mai multe detalii si obiecte mai slab luminoase decat cele accesibile la diametru mai mic). 

Daca te grabesti si nu vrei sa mai strangi bani, cele doua instrumente indicate de colegii nostri nu sunt deloc de aruncat mai ales pentru ca sunt super portabile (cred ca ar incape si intr-un rucsac - deci poti duce cu tine telescopul la munte, daca mergi sa faci camping cu cortul  8)).