-----------------------------------
Sorin Sfartz
23 Ian 2010 10:06

Camera web Philips SPC900 modificata
-----------------------------------
Am reusit si eu sa fac modificarea cea mai simpla (SC1 - "Long exposure") care permite expuneri mai lungi.
Am ales sa urmez instructiunile de modificare ale lui Michel Medina deoarece mi s-au parut mult mai clare decat cele de prin alte sit-uri, necesita mai putine componente, modificarea nu are nevoie de switchuri pentru a comuta intre modul normal si LX, se foloseste un circuit cu porti nand 4011 in locul unui 4066 (pe care nu l-am gasit) etc.

http://www.bbayle.com/spc900nc/spc900nc.htm

Prin cablul USB se achizitioneaza datele in mod normal, iar prin portul paralel camera primeste comenzile LX. Am facut mai intai teste pe computerul tatalui meu, care poseda un port paralel.

Apoi pentru laptop am folosit un adaptor USB-serial cumparat si o mica adaptare intre serial si paralel, pentru care deocamdata nu am gasit o carcasa (DB9-DB25).

In fine, adaptorul pentru port-ocular este strunjit si se fixeaza cu niste surubele M3 direct pe exteriorul gatului cutiei senzorului. In prima faza, pentru teste, am folosit corpul unui obiectiv de la o alta camera WEB, care avea filetul identic cu cel din interiorul gatului, impreuna cu tot felul de cutiute (de film foto, de la medicamente), dar am renuntat la ele deoarece nu permiteau folosirea carcasei originale, iar solutia cu banda adeziva nu am vrut sa o folosesc.