-----------------------------------
Sorin Sfartz
25 Ian 2010 21:33


-----------------------------------
Dupa o frustranta asteptare de cateva saptamani din cauza perioadei sarbatorilor, am reusit sa fac inca o comanda la "Abrazivul". Acum 2 saptamani mi-au sosit abrazivii, care erau ceva mai bine ambalati.

De data aceasta am comandat carbura de siliciu verde. Prima surpriza a fost ca prafurile astea nu prea sunt verzi. De fapt sunt chiar gri. M-am intrebat chiar, daca nu cumva careva glumet de pe la "Abrazivul" mi-a pus cateva maini de ciment prin pachet...  :) 

In fine am reluat lucrul cu abraziv 500 si am obtinut dupa 4-5 ore de munca o suprafata foarte buna.
Apoi la 600 treaba a mers foarte greu. Dupa vreo 12 ore de frecat am scos totusi o suprafata relativ decenta.

Azi am inceput cu 800 dar nici nu am pus bine oglinda pe matrita ca am auzit un scrasnet ciudat, cand incercam sa scot bulele. Am spalat imediat discurile si am repetat operatiunea dar sunetul acela a aparut iar. Si iar... Si iar...  Am aruncat suspensia de abraziv si am facut alta. In fine am reusit sa fac cateva wet-uri fara sunete bizare, dar la inspectia cu ocularul m-am trezit cu vreo 4 zgarieturi mari plus mai multe gropite care nu erau inainte. 

Zgarieturile sunt lungi de cca 1 cm au grosime de cca 0,2mm si sunt usor intrerupte pe lungimea lor. Este evident ca niste particule marisoare s-au rostogolit pe acolo. 

Intrebare1: trebuie sa reincep cu 600 sau cu 500? 
Intrebare2: ce sa fac cu 800 asta? Filtre n-am (gasit). Sa incerc sa-l decantez?

M-am gandit de asemenea sa verific suprafata cu metoda aceea descrisa si prin post-ul asta - cu picatura de apa. Am pus o picatura de apa pe matrita si apoi am asezat oglinda peste ea. Imediat picatura s-a intins pe un cerc de vreo 6cm diametru, iar cand am atins usor oglinda in intentia de a dezlipi discurile, apa aceea s-a mai intins pe cca 80% din diametru. Discurile s-au lipit groaznic de tare. Deocamdata le-am lasat asa. Cum sa le desfac? Mi-e teama sa nu le zgarii si mai tare.