-----------------------------------
Sorin Sfartz
27 Ian 2010 13:58


-----------------------------------
La firmele de tiparituri de pe aici nu am putut obtine cine stie ce informatii. Cand am intrebat de sita pentru serigrafie mi s-a raspuns cu o propozitie de genul: "aaa pai aia e o panza nu e sita...oricum nu avem". :lol: 
Habar n-au de date tehnice, densitate de fire etc. Totusi am aflat macar de distribuitorul lor din Bucuresti si asta cunostea tot ce trebuie. 

Pentru Mak: Sita serigrafica (daca am priceput eu bine) este o tesatura de fire din poliester parca. Ei nu dau marimea ochiului sitei ci densitatea de fire pe cm sau pe inch. Cunoscand grosimea firului se poate determina marimea gaurii. 
Cea mai utilizata in serigrafie (de catre firmele de pe aici) este o sita PET1500 facuta de firma elvetiana SEFAR. Exista in gama PET1500 site de la 8 la 190 fire pe cm. Insa cea de 190 fire nu o importa distribuitorul respectiv.
Cea mai fina pe care o aduc este de 180 fire/cm. Se pare ca are marimea ochiului de vreo 20 microni.

Pe sit-ul firmei SEFAR puteti gasi niste date tehnice pentru toata gama:

http://www.sefar.com/htm/609/en/SEFAR-PET-1500.htm?Slider=Document&Folder=61152&pc3Scroll=0x410

Distribuitorul de care vorbeam, din Bucuresti, este firma EDCG. Am dat de o doamna care a fost tare amabila si mi-a zis tot ce stia. Pretul este de 37/40 euro plus TVA/ml pentru tesatura cu 180fire/cm si pentru grosimile de fir 27/31 microni. Doamna a fost de acord, daca ma hotarasc, sa-mi livreze o jumatate de metru pentru "probe".

In plus o alta informatie interesanta primita de la acesta doamna (cand i-am spus la ce imi trebuiesc) a fost ca exista site speciale de filtrare facute de acelasi SEFAR si care s-ar putea sa fie ceva mai ieftine, deoarece, cica sitele serigrafice au nu stiu ce tratamente suplimentare. Ei nu comercializeaza asa ceva, dar m-a indrumat catre firma HOLROM. Am sa vorbesc si cu ei.