-----------------------------------
Tavi F.
29 Ian 2010 11:13


-----------------------------------
E excelenta fotografia din 21.01 (prima afisata). Tu esti singurul de aici care a reusit sa valorifice la maximum potentialul diametrului telescopului utilizat. 

Chiar ma uitam pe cloudynights si am gasit o imagine a aceleiasi zone pe Marte (doar ca e rasturnata). De data asta telescopul folosit este mai mare. Detataliile, din nou, cred ca sint cele la limita puterii de separare (culorile nu-s nemaipomenite), deci apar unele ceva mai fine decit la tine (logic, dar nu asta-i ideea). Mi se pare interesant de vazut potentialul la diametre mai mari (spre zona aperturii de 250mm), deci calibrarea ochiului privitorului.
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/3589784/page/0/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1 

Sigur, mai departe fiecare cu posibilitatile lui. Daca mai prind cer senin voi mai incerca fotografierea planetei rosii, chiar daca sint departe de a putea face unele investitii in echipamente fotografice cit de cit adaptate domeniului vizat (imagini planetare). Sper ca voi trece odata la metoda filmarii directe.