-----------------------------------
M.Gabriel
05 Feb 2010 14:24


-----------------------------------
Azi dimineata, m-am trezit mai devreme, in jurul orei 6AM, pentru a putea observa luna, care era de altfel vizibila de la mine din camera. A fost un cer senin de neimaginat, clar si limpede, la fel observatiile au fost pe masura, cam aproximativ timp de o ora, pana dupa ce luna a ajuns sa nu mai poata fi observata din cauza blocului vecin, desigur, si a luminii care a inceput sa se ridice. Am reusit la grosimentul maxim care il poate suporta telescopu meu (respectiv 75x) sa observ clar si frumos mai multe cratere, lanturi muntoase... Una din prioritatile mele a fost "Mare Imbrium"(daca nu gresesc) si cateva cratere mai mici care am reusit sa le vad in interiorul ei, o serie de cratere medii si micute care se intindea la sud de ecuator si era despartita de "umbra semilunii"; se putea observa destul de clar si umbrele din cratere...Chiar daca luna s-a ascuns dupa blocul vecin, acest lucru nu m-a intrerupt din a face observatii, urmatoarea prioritate fiind vecina de la etajul 2 din blocul de peste strada care isi facea ceva de mancare  :roll: