-----------------------------------
cudjo66
25 Feb 2010 15:55


-----------------------------------
Deci sa ne intelegem:

Nu fac concurenta nimanui, este decizia mea sa aleg.

Nu are ACF dupa cum nici CPC nu are, acela cu ACF e la 2399 euro.
Dupa ce am vazut imagini impecabile intr-un Dobson, nu prea imi fac griji de imaginile dintr-un telescop Meade fara ACF.

Horatius: imi spui ca Meade e mai greu decat CPC800, nu te contrazic pana am sa-l pun personal pe cantar. Dar pe site-urile oficiale ale celor 2 firme (Meade-Celestron, surse care trebuie sa le luam in considerare ca fiind plauzibile), in dreptul unui CPC800 scrie greutate 42 lbs fara trepied iar un Meade LX90 33 lbs fara trepied.
Dar si daca nu ar fi asa, mai important decat greutatea este volumul. Am avut ocazia sa vad filmulete cu cele 2: CPC 800 nu incape la fel de bine intr-un troller ca Meade din cauza furcii cu acea parte rotunda care ajunge la aprox 30 de cm. Uita-te la Meade cum se pliaza tubul in furca, partea de jos a acesteia fiind mai mai mica de 20 cm.

Insa e normal sa existe mai multe pareri intr-o tara in care nu ai avut posibilitatea sa cumperi ani de zile decat Celestron si Skywatcher.

Eu voi avea ocazia sa mai colorez din punctele albe de pe harta instrumentelor astronomice din aceasta tara.

HD inca nu e pe lista mea de prioritati.