-----------------------------------
Doru Dragan
15 Mar 2010 09:04


-----------------------------------
Vreau sa-i zgudui un pic pe tinerii care se cred astronomi amatori. Bine-nteles ca si eu as putea sa ma implic in acest proiect dar eu am 55 de ani. Ar fi nevoie de niste tineri care sa se implice. Nu te poti numi astronom amator daca stai in fotoliu (scaun) si "te dai pe net" uitandu-te la ce poze frumoase au facut niste americani. Niste baieti care stau pe o canapea si se uita la toate meciurile de fotbal mancand seminte si band bere nu sunt fotbalisti amatori sunt doar amatori de fotbal. Ca sa fi fotbalist amator trebuie sa-ti cumperi o minge si sa iesi din cand in cand cu baietii pe teren la joc. Chiar daca nu joci profesionist. Orice tanar de pe acest forum care vrea sa se numeasca astronom amator trebuie sa se implice in acest proiect de observare a stelelor duble. Sau intr-un proiect de observare a stelelor variabile. Sau in ... orice alt proiect crede el ca l-ar pasiona din domeniul astronomiei dar sa treaca de faza privitului la altii. cluci a zis foarte clar "o parte din proiect necesita doar echipament minimal (un telescop de orice tip) cateva cunostinte de baza despre stelele duble si ceva experienta la observatii vizuale" deci nu prea exista scuze :)