-----------------------------------
stelaru
23 Aug 2006 15:15

Un binoclu ushor, ieftin, rezistent?
-----------------------------------
M-am gandit sa iau in serios sfatul de a cumpara un binoclu pt observatii astronomice. Motivul principal ar fi ca unghiul de cuprindere al unui telescop este foarte mic, ceea ce nu m-ar lasa sa ma instruiesc in constelatzii...

Motivul secundar ar fi acela ca un binoclu e bun shi ca sa vezi ce mai e pe pamint...

Odata ajuns la concluzia asta, m-am vinturat nitzel pe net sii prin acest forum sa vad cam cum sta treaba.

Rezultatele:
a) un 7(8) x 50 este o combinatie ushoara (ca greutate) shi ushor de folosit
b) singurul binoclu de magazin gasit de mine care are rezistenta la umezeala pare sa fie Pentax, care la o versiune ca mai sus se mishca intre 3 shi 4 milioane.
c) este neaparata nevoie de un coating (nu am iteles ce culaore shi ce fel...) pt a vedea fara aberatii de culoaer, in special Luna (dar la punctul asta nu sunt chiar sigur)
d) in general, recomandarile sunt pentru un binolcu bun, mai degraba decit pentru un telescop f. bun de la inceput, petnru ca binoclul pare sa fie un lucru pe care il iei pt. toata viata, pe cand telescopului ii mi faci shi up-grade...up/date...
e) binoclurile rusesti au un renume excelent dar se gasesc numai in afara magazinelor (asha ca trebuie sa le recunosti dintre chinezisme) shi sunt totushi grele.

Ei bine, intrebarea mea e: 

Ce alt binoclu (adica alta marca) ash putea gasi, sa fie totushi maxim 2.5 milioane, de marca shi nu mai greu de 8-900 grame?

Si o iontebare secundara: merita un Pentax 3.3 milioane?