-----------------------------------
Cata Mircea
22 Mar 2010 23:11

Va rog sa-mi dati un sfat.
-----------------------------------
Vreau sa-mi cumpar un binoclu. Am citit multe din posturile de la acest capitol si  totusi , nu am gasit un best-buy pentru astronomie . Multi useri sugereaza in unele posturi cumpararea de Celestroane astronomice , dar in alte posturi scriu ca ideea de "chinezarie " nu se impaca cu calitatea. Eu doresc sa-mi cumpar un binoclu cat mai bun , la un pret decent ( nu vreau sa dau pe el nici 50 Ron , dar nici 2000 ), pe care sa il pot folosi nu numai la astronomie ci si la observatii pe timp de zi . Va rog sa-mi sugerati o "nechinezarie " , la un pret pana in 550 Ron ( am alocat buget de 600 Ron , dar trebuie sa intre si transportul ) , dar sa-mi spuneti ( daca este posibil ) si de unde sa-l cumpar , nu doar modelul. Am inteles ca trebuie sa fie BAK-4 , Fully Multi Coated , grosismentul nu mai mare de 12 X  , iar diametrul nu mai mic de 50 mm . Problemele de greutate considerati-le depasite , intrucat sunt sportiv de performanta si o greutate de 1,5 kg este de-a dreptul jignitoare pentru mine  :roll: . 
Am gasit un Bushnell 10X50 care corespunde tuturor acestor criterii la magazinul din Brasov al firmei Arrow . L-am comparat cu celelalte si calitatea imaginii este izbitor de buna fata de ce mai aveau oamenii aia prin vitrina . Pretul era pe la 600 Ron , dar sunt curios daca exista ceva mai ieftin la aproximativ aceleasi calitati . 
Va multumesc anticipat si astept sugestii de la posesorii de binocluri . 
P.S. Din produsele de pe siteul Alcor , ce binoclu mi-ati sugera ?