-----------------------------------
Erwin
27 Mar 2010 19:51


-----------------------------------
Da, am frezat tubul portocular, peretele de 2 mm mi-a permis să fac o fațetă de 10 mm lățime. Poza nu este prea reușită, nu se vede bine nici fațeta nici inelul din alamă din interior. De aproape însă se vede pata de contact dintre ax și suprafața plană, care este de 4-5mm, nu este chiar uniformă, tubul a cedat un pic la strângerea în menghină când am frezat, există o ușoară diferență care este preluată de elasticitatea pieselor, se simte un pic că strânge mai tare spre un capăt, dar nu este deranjant. 

Am scufundat pentru 20' piesele din aluminiu într-o găleată cu apă și Mister Muscolo lichid ca să scap de praful de aluminiu și să pasivez suprafața. Surpriză: pe bucsă a apărut o zonă gri închis spre negru, dar neregulată, așa că am vopsit-o cu negru mat. Asamblarea dintre tub și bucșă era cu strângere chiar nevopsită, așa că am încălzit un pic tubul pe aragaz și am presat mult mai ușor bucșa. Nu cred că se mai desface decât tăiată.

Am găsit 2 roți dințate, de la un cartuș de imprimantă Mita, cu dinți înclinați și diametre diferite, aș putea să încerc motorizarea lui.