-----------------------------------
Viorel Dancu
30 Mar 2010 11:53


-----------------------------------
@Mak

      Asadar, aparatul nu va fi folosit in oras, ci intr-un sat unde detin o casa.Pentru a-l scoate afara pe durata observatiilor am de parcurs o distanta de 4 metri de la usa casei pana in curte(deci daca are 200 kg ar putea fi o problema, desigur, dar din ce-am vazut telescoapele pana in 4600 de lei nu depasesc 80-90kg).Nu sunt interesat sa iau aparatul in spate saptamanal de cate ori ies la padure, munte sau mai stiu eu unde in natura.Aparatul va sta intr-un singur loc, in casa mea de la tara.

      In ce priveste tipul de observatii care ma intereseaza...este vorba in principal de sistemul nostru solar,cu luna in pol-position, dar daca vad alte galaxii si obiecte indepartate nu ma supar deloc :D 

      Astrofotografia ma intereseaza pe o scara de la 1-100 de 30 de puncte, asadar nu este o prioritate.Daca aparatul imi permite acest privilegiu voi fi multumit dar nu extaziat.Sa fiu sincer, as considera necesara aceasta optiune, dar numai daca as detine un telescop puternic, deci si mult mai costisitor.M-ar incanta ideea de a fotografia obiecte celeste nedescoperite pana acum de exemplu, dar nu sunt si probabil ca nu voi fi niciodata un astronom profesionist.

      Ce doresc sa mai mentionez este ca bugetul meu de 4600 lei poate suferi modificari de un +10-15% daca intr-adevar efortul financiar se justifica si se regaseste in calitatea telescopului.