-----------------------------------
moromete20ro
09 Apr 2010 08:45


-----------------------------------
Ma intreb de ce oare Celestron nu a montat doua sine Vixen pt prinderea laterala a tubului optic la CPC, in genul Nexstar SE?! Ar fi fost o solutie mai flexibila si permitea si o echilibrare mai simpla.

Dupa cum se vede, imi place CPC-ul f.mult, insa ii caut nod in papura ca sa ma conving sa economisesc niste sute de Euro  :D 

Si C11 ASGT are 41 kg in total, cu 15 kg de contragreutati, insa il poti duce pe bucati de maxim 12,4kg, cea mai grea.

CPC 1100 e ca o femeie frumoasa: ma atrage prin "dotari" si ma sperie ca tre s-o car in brate in fiecare seara cu cer senin  :D 
 
Chestia cu plata integrala si in avans a zeci de milioane de lei nu-mi place deloc. Mi se pare prea riscant pt mine, ca pt vanzator nu mai exista nici un risc incasandu-si toti banii in avans. Poate imi trimite altceva decat am comandat, poate e sparta optica de la trasnport sau lipseste ceva din telescop, etc. Orice e posibil la un obiect care face mii de km din China pana in RO.

Interesant e ca daca comanzi de la Telescope Service din DE, nu trebuie sa platesti nici un Euro in avans, ci platesti integral la livrare. A, si pretul in Euro e si considerabil mai mic decat preturile in Lei de pe siturile romanesti. 

As cumpara din Romania daca mi-ar aduce personal instrumentul acasa cei de la magazinul online (totusi e vorba de zeci de milioane) si sa mi-l puna ei in functiune sa vad ca e totul ok, ca nu e stricat nimic sau ca nu s-a incurcat comanda, daca tot au preturi mai mari decat in DE. Macar sa am un serviciu in plus pt surplusul de pret, dar asa......... 

Probabil ca o sa cumpar din DE ca am acelasi risc al transportului ca si in RO, insa pretul e mai mic si plata o fac integral la livrare. Cat priveste service-ul in garantie, am observat ca in RO nu se face service la electronica telecopului si tot in DE se trimite la reparatii. Pacat ca, comerciantii nostri nu sunt macar la fel de flexibili ca cei din DE, ca asa mi-ar fi convenit sau cumpar din RO. Poate totusi vor deveni mai receptivi...


Cer senin.