-----------------------------------
Sebastian P
10 Apr 2010 21:11


-----------------------------------
Salut Cristian.
Iti multumesc pentru raspuns promt.

Nu ma deranjeaza manevrabilitatea unei monturi EQ2, dar imi convine mai mult sa stau in picioare si sa reglez trepiedul la ce inaltime vreau. Sunt sigur ca nu imi va fi greu sa ma acomodez cu asta. Cred, din cate am vazut, ca la un Dobson, te misti si stai cam cum vrea el pe cand un trepied poate fi reglat in asa fel incat sa-ti fie tie cat mai comod. 
Referitor la puterea de marire, spui ca pot sa vad planetele dar ce inseamna asta? Pot vedea ca exista sau pot sa le vad mai in detaliu? Am vazut ca telescop ala are putere de marire peste 200x dar cel mai puternic ocular al lui mareste cel mult la 65x mai putin de jumatate din capacitatea telescopului.
Dar in fine, cred ca toate puterile aste sunt utile la observatiile planetare, iar ce este mai intersant se afla in profunzimea cerului, unde am inteles ca este nevoie de apertura nu de marire.
Un alt motiv pentru care as opta la acel telescop este faptul ca este usor de transportat, tinand cont ca stau la bloc, o sa vreau sa ies cu el "la aer" din cand in cand.

Te salut.