-----------------------------------
horatius
24 Aug 2006 18:56


-----------------------------------
Nu m-am gandit sa-i fac vizita lui skw, din simplul motiv ca nu m-a invitat, iar oricum asta e o poveste care ne priveste pe noi doi shi nu pe tine. Doar daca nu vrei tu sa ma inviti tu la skw...   

Sky-Watcher nu face binocluri. Si ar trebui sa vii la Cluj sa vezi telescoape.


Am spus ca, din punctul meu de vedere, un gaz intr-un binoclu e o contrarecomandare. E parerea mea. O fi diferita de a lui skw (ceea ce oricum deocamdata nu e clar), dar e parerea mea si e sustinuta de ideea ca un gaz va profita de orice orificiu petnru a se "strecura" afara.

Binoculul Pentax e umplut cu azot, dar am impresia ca numai intre cele doua lentile ale obiectivului, ceea ce nu e un lucru neobisnuit (se practica si la unele refractoare apocromate scumpe).

Astea sunt specificatiile la unul PCF-WP 12X50:
Binocular Type:  Porro-prism center focusing (built-in focusing arm) 
 
 
Lens Construction:  Objective Lens: 2 elements in 1 group Eyepiece Lens: 4 elements in 3 groups 
 
 
Coating:  Lens: Full multi-coating Prism: Multi-coating 
 
 
Magnification:  12X 
 
 
Objective Lens Diameter:  50mm 
 
 
Real Field Of View:  4.2 degrees 
 
 
Apparent Field Of View:  50 degrees 
 
 
Field Of View At 1000 Meters:  73m 
 
 
Field Of View At 1000 Yards:  219 feet 
 
 
Exit Pupil:  4.2mm 
 
 
Eye Relief:  20mm 
 
 
Prism:  Porro 
 
 
Relative Brightness:  17.4 
 
 
Diopter Adjustment Range:  +/- 4 m -1 
 
 
Diopter Adjustment:  Right diopter ring (click diopter adjustment) 
 
 
Eye Width Adjustment Range:  57 to 72mm 
 
 
Focusing Range:  5.5m 
 
 
Eyepiece Ring:  Helicoid type 
 
 
Body Color:  Black 
 
 
Height Width:  178mm x 183mm 
 
 
Thickness:  79mm 
 
 
Weight:  34.6 oz. 
 
 
Waterproof:  1m depth of water (JIS Class 6)*, Nitrogen filled *Pentax PCF WP II models are not designed for underwater use, and should not be submerged in water. 
 
 
Accessories:  Objective lens caps, Rain-shielding eyepiece caps (eyepiece lens caps), Case, Neck strap 
 
Alte specificatii si poze si cu coating-ul: http://www.pentaximaging.com/products/sport_optics/binoculars/full_size/index.jsp