-----------------------------------
Mircea Pteancu
29 Apr 2010 21:34


-----------------------------------
Dan
Foarte interesant!
Incearca te rog si o ''viziune artistica'' virata spre un rosu-ocru-ruginiu-malos,sa vedem o Luna wellsiana,cu tenta martiana (ca sa nu zic ariana=de la zeul Aries) ca ma exclud astia de pe forum,cred ca stie toata lumea despre ce vorbesc:intai tragem si apoi intrebam :)  .
Tavi
Poza este foarte estetica,mie imi place foarte mult.Doar intreb daca ai putea prinde in poza si profilul unor flori de pe o asemenea ramura,ar fi si mai si.Asemenea lucrari de arta sunt la granita unde interfereaza Astronomia cu viata cotidiana,granita a carei traversare trebuie sa fie sensibilizata mai ales de noi ,astronomii amatori.
Erwin
vezi ca te confrunti cu problema ''eye-relief''-ului ocularelor gigant.Un ocular este gigant nu numai prin diametru dar si prin focal.Daca pozitionezi capacul ocularului fata de ultima lentila la (F echivalent-10mm) iar diafragma de camp o pui in focarul ocularului,nu vei vedea vignetari.Asta numesc eu ocular ''canonic''.Oricum la f=40mm si format 1.25 toli,sa nu speri la campuri mult peste 30 de grade,zic eu.
Mircea