-----------------------------------
Liliensternus
08 Mai 2010 20:27


-----------------------------------
Salut

Nu, nu am folosit PEC-ul...inca, deocamdata sunt in cautare de loc fara felinare, am incercat odata la M42 cu ISO 1600 si expuneri de 2 min, rezultatele erau deplorabile. 

La Campina cerul chiar este de poveste, daca nu iti bate un felinar fix in ochi sau esti intr-un con de umbra, la zenit poti distinge Calea Lactee fara prea mult efort, din august pana in decembrie am stat la o casa si aveam o curte superba ferita de orice lumina, era o placere sa ies seara de seara la observatii, doar N si E erau obturate de copaci.

"La observator", pe un deal de deasupra orasului cerul e fara cusur, astept sa se mai incalzeasca un pic vremea si sa imi car toate sculele pana acolo.

Oricum, am mai lucrat un pic poza, nu am mai taiat din ea de data asta si a fost o durere de cap sa egalizez luminozitatea la margini fara sa o reduc in centru dar am invatat chestii noi. Acu imi dau seama de importanta Flat-urilor facute bine si de timpul necesar procesarii

M13 si M3, m-am gandit ca nu are rost sa redeschid topicul pt M3 asa ca le-am pus pe amandoua aici