-----------------------------------
zoth
25 Aug 2006 21:30


-----------------------------------
stelaru, ma bucur ca ai ajuns la concluzia ca un binoclu este necesar la inceput de drum in astronomie si as vrea sa cred ca la aceasta decizie am contribuit si eu cat de putin.
faptul ca ai ajuns la Pentax inseamna ca ai inceput sa stii sa alegi.
totusi din cate am citit aici, ocolesti tocmai ce e mai bun din familia Pentax si ma refer la modelele din seria PCF WPII. faptul ca sunt umplute cu azot ajuta foarte mult la eliminarea formarii de condens pe suprafetele optice la trecerile de temperatura (in special la trecerea rece-cald).
la inceput am gandit la fel ca tine, vroiam un binoclu bun si ieftin si acum imi pare rau. un binoclu ramane asa cum il cumperi, nu vei mai putea schimba nimic la el.
binoclul este un instrument care merita toata atentia, nu este un auxiliar, acum stiu lucrul asta si cred ca e mai bine sa dai la inceput mai mult pe el mai ales daca esti o persoana pretentioasa si nu te multumesti cu putin.
iti dau un link cu review-uri si comparatii pentru binocluri cu apertura de 50-60 unde vei putea constata ca seria PCF WPII merita toata atentia chiar pentru un 20x60 care se pare ca e preferat (evident pe tripod).

http://www.cloudynights.com/category.php?category_id=63&pr=2x48

ps. daca esti trecut de 40 de ani nu te forta la un binoclu cu exit pupila mai mare de 4-5 mm, nu-ti va fi de folos.