-----------------------------------
nobody
15 Mai 2010 15:56


-----------------------------------
Credeti-ma ca stiu ce este siliconul. Folosesc produse profesionale.
Siliconul nu se usuca ci se vulcanizeaza de la umiditatea din aer.

Poate am prins eu un lot mai prost, l-am luat la repezeala. La mine s-a intarit dar nu a devenit elasitc. S-a facut ca un fel de mastic sfaramicios.
Daca ramane elastic este OK pentru uzul general. Dar eu nu ma mai risc cu asemenea produse noname.

Siliconul se intareste mai rapid daca este umezit usor la suprafata (nu pe suprafata de lipit). Cele acetice (cu miros puterinc de otet) sunt mult mai rapide dar pot ataca suprafetele metalice.

Rezistenta la temperatura nu are nici o legatura cu incalzirea lui. Este adevarat ca se vulcanizeaza mai rapid la temperatura mai mare dar e bine sa nu exagerati. Singurele care trebuie tratate termic sunt cele ce rezista pana la 1000 de grade. Dar alea nu sunt silicoane ci mai degraba silicati. La masina se folosesc silicoane mult mai specializate in functie de locatia unde este aplicat si de substantele cu care intra in contact.

Mai exista silicoane "low modulus" care sunt mai elastice (mai moi) si induc o tensiune mai mica in suport. In plus, tolereaza o deformare mai mare fara sa se rupa. Ori materiale elaso-plastice pe baza de cauciuc. Acestea se deformeaza elastic pina la un punct iar apoi se modeleaza plastic fara sa-si piarda elasticitatea initiala. Ceva intre silicon si mastic.