-----------------------------------
Teo
25 Mai 2010 00:26


-----------------------------------
Buna seara ! 
In aceasta seara am reusit sa adun in spatele blocului meu, nu mai putin de 7 persoane ( vecini ), in afara de mine. Am iesit cu luneta home-made 80/900 si am facut observatii la Luna si Saturn. Cerul a fost de cristal, turbulenta minima. Nu va spun ce s-au minunat cand au privit prin luneta, Luna la 90 X. Chiar si la Saturn, nu mica le-a fost mirarea, dar ei neavand ochiul antrenat pentru observatii astronomice nu au reusit sa vada prea multe detalii pe Saturn la 90 X desi eu vedeam din prima umbra pe care o lasa inelul pe discul planetar :)
Pe scurt, ma declar multumit ca am putut arata si altora ce inseamna sa fii astronom amator, chiar cu mijloace mai modeste. Bineinteles ca nu au lipsit intrebarile legate de cratere, muntii lunari...cat si cele de cat costa un astfel de instrument si prin ce tehnica am reusit sa il fac.... :D
Iata si doua imagini ale Lunii in care se observa foarte frumos circurile Copernic si Tycho, luate acum.
Ambele le-am facut la ora 23 tinand telefonul si camera la ocularul lunetei. Foto de sus este luata cu camera Fuji 9 MP iar cea de jos, cu telefonul cu camera de 2 MP. Am micsorat rezolutia pozelor pentru a nu ocupa spatiu prea mult pe forum .
Numai bine va doresc, si cer senin ! 
P.S. Domnul Mircea Pteancu are dreptate cand spune ca si cu instrumente mai modeste se pot fac lucruri frumoase. Important este sa existe pasiunea si bineinteles , sa fie senin. :)