-----------------------------------
neox
30 Mai 2010 01:45


-----------------------------------
Ultimele noutati...
Dupa cateva incercari pline de frustrari in materie de vopsit am reusit sa finalizez proiectul si am facut asamblarea finala. Zilele urmatoare incerc sa fac o colimare sumara pe lumina, apoi daca se mai indreapta vremea asta odata sper sa pot face o colimare ca la carte pe stea. 

Ma gandesc acu' sa continui cu o mica montura Alt-Az in furca, dar fara fite, cu cat mai putine prelucrari posibile, dor cu materiale gasite prin Praktiker si doar sa asamblez pe cat posibil. De la strungar mi-au ramas doua inele de aluminiu de 90mm care le folosesc pe post de "rulment" pe bucatele de teflon sau eventual doi rulmenti mici. Ma gandeam sa folosesc placi sau corniere folosite la imbinari in constructiile de lemn (nu-mi vine pe limba..aa tasta :)  cum se cheama...cele cu multe gauri pt montaj).

Cateva poze de la asamblare dupa ce am lipit velurul si inainte de a monta obiectivul. Inca mai am de asteptat ceva pana sa pot manevra luneta "fara mila" :? , vopseaua inca nu e uscata in toata profunzimea asa ca ma port ca si cu oul cel rosu  :lol: . Am inteles ca abia dupa aproximativ o luna e sigur ca nu raman urme  :roll: