-----------------------------------
neox
30 Mai 2010 11:53


-----------------------------------
Multumesc frumos de aprecieri! :D 

E uimitor cum cu cat vrei sa abordezi mai mule detalii, timpul necesar creste exponential :roll: .

Erwin, da poate..da vine si acolo ??? si-mi taie 20%  :lol:  8) .

Cat despre tehnologie, nimic special, adica un vopsitor de meserie probabil ar zimabi putin de complezenta :lol: 
Am finisat intai cu smirgher de 400 toate imperfectiunile apoi am sters cu diluant (care tine si de degresare). Apoi am aplicat 1-2 straturi de grund spray. Din cauza ca sprayurile astea nu sunt ca sculele profesionale scapa mai mereu "scame" asa ca intre straturi e nevoie de corectari cu smirgher de 1000 (pe uscat). Dupa uscarea grundului am curatat din nou cu diluant si am trecut la vopsea, aproximativ 3-4 straturi date foarte subtire, adica nu un strat gros din prima. La fel intre fiecare runda am corectat cu smirgher de 1000, de data asta umezit cu apa si curatat apoi cu diluant. 
Vopseaua se cheama "de retus universal" si de obicei o gasesc la magazinele mici, locale de scule si materiale. Nu am vazut-o niciodata la supermarketuri. Imi place pt ca se usuca foarte rapid. Dupa aprox. 1/2 ora sau mai mult se poate manipula cu grija inainte de a da un strat nou. Ar mai fi de mentionat ca e indicat de vopsit la temperaturi de cel puin 20 de grade.

Initial am vrut sa vopsesc in doua culori tubul de aluminiu, mai precis partea de la baza, flansa am vrut-o neagra lucios, dar am rasolito la vopsit  :cry: . Din pacate nu am banda de mascat speciala pt vopsit auto, care am impresia ca nu lasa urme dupa dezlipire. Am incercat cu tot felul de benzi adezive sau hartie dar mereu aparea o margine foarte urata intre culori. Asa ca am renuntat, am refacut totul in alb. Din pacate mi-a aparut un defect care nu apare in poza dar e destul de vizibil la lumina...dar sincer m-am saturat :?  :x  si l-am lasat in pace. 
Inca nu m-am prins cum se face la vopsitul in mai multe nuante ca nu se cunoaste diferenta de grosime a stratului de vopsea unde a fost aplicata banda. Probabil "de vina" e stratul de lac incolor de deasupra  :!:  :roll:

Cu astea fiind zise epopea e incheiata :lol:  . Sper sa vina odata vremea buna sa pot colima pe stea. O sa fac intai o aliniere grosiera la lumina. 
Intre timp sa vad ce pot face cu montura ALt-Az.