-----------------------------------
Erwin
31 Mai 2010 22:21


-----------------------------------
Am primit un set de oculare de la alt binoclu, cu brațe cu tot, se potrivesc mecanic perfect, dar acasă când le-am montat am constatat că focala lor fiind puțin mai mică decât a celor originale nu ajung în focus decât la distanță relativ scurtă față de țintă, aproximativ 20m. La infinit ar trebui să intre puțin mai mult dar nu permite mecanica. Am desfăcut tuburile de ghidare ale ocularelor (construcția integral metalică permite asta) și astfel am putut intra puțin mai mult (cu ~1,5mm) dar tot nu am putut focaliza bine pe un turn de antene aflat la mai puțin de 1Km, de data asta din cauza sistemului de focusare. Probabil dacă ar intra încă 1 mm ar fi posibil de focusat la infinit. Pentru asta ar trebui să modific eventual poziția lentilelor în barell inserând un inel distanțier în fața lentilei dinspre ochi. Va trebui să ajustez un pic și tuburile și sistemul de focalizare ca să câștig și de acolo 1 mm. Mă întreb dacă aș putea ajusta și obiectivele ca să intre și ele 1mm mai înăuntru?