-----------------------------------
Sorin Sfartz
03 Iun 2010 09:24


-----------------------------------
Am reusit dupa ceva peripetii sa finalizez slefuirea. Pe la "800" mi-a zburat din maini oglinda si desi am prins-o in cele din urma, inainte de a cadea pe podea, a apucat sa loveasca matrita si sa-i sparga o bucata din ea. Oglinda a scapat cu doar o infima ciobitura pe margine. Dupa ce am refacut un fel de cant la matrita, am continuat cu matrita in starea in care se afla. Datorita lipsei de timp am lucrat cu pauze mari si am terminat abia prin aprilie slefuitul.

Dupa ce mi-am facut o matrita din gips m-am apucat de polisare cu oxid de ceriu. Dupa prima ora s-a limpezit suprafata oglinzii, in special pe margini. Eu citisem ca de obicei centrul se limpezeste primul. Am lucrat "TOT". Am atasat niste poze.
Dupa alte 2 ore "MOT", oglinda a devenit complet transparenta (n-am mai apucat sa fac poza cu ea in starea asta), cel putin pentru ochii mei. Am facut si testul cu laserul si am mai polisat apoi inca 2 ore ("TOT" si "MOT"), dar nu am mai sesizat nici o imbunatire la testul cu laserul - apare in continuare o prima reflexie destul de intensa, cam la fel de mare si intensa ca si la un geam obisnuit, uniforma pe toata suprafata oglinzii.

Intrebarea mea este: trebuie oare sa insist cu polisarea pana dispare complet acea prima reflexie a razei laser - asa cum am citit pe undeva?