-----------------------------------
thebubu
05 Iun 2010 08:52


-----------------------------------
am citit cu mare interes raspunsurile dumneavoastra si va multumesc, voi raspunde la toate mesajele:

Stanescu Octavian - ce bine ar fi fost daca ar fi luat legatura cu dumneavoastra acum 5 ani! ar fi economisit o groaza de timp, bani si energie, multumesc oricum pentru oferta! elanul i s-a mai domolit, sanatatea s-a mai subrezit, in momentul asta ar dori sigur doar un instrument bun-bun si sa urmareasca cerul, doar atat, sunt ferm convins ca toate oglinzile IOR, tuburile cu vopsea mata neagra, tuburile de carton si trepiedele proprii le-ar da imediat pentru un singur instrument!

horatius - caracteristicile si descrierile telescoapelor sunt deosebite, iata o baza clara de plecare! am mai navigat un pic si am ajuns la pagina aceasta, cred ca aici s-ar putea gasi raspunsul final: http://www.skywatcher.ro/oferte.htm  ... cu un mic-mare efort cred ca as putea creste suma investita (spre 100 milioane)! astept si alte exemple cu mare placere si as ruga pe toata lumea sa spuna care dintre cele 4 telescoape de pe pagina are raportul pret-calitate cel mai bun!

Cristi M. - m-am gandit si eu la asta, sper ca nu v-ati certat sotia prea tare!  :D  
 Tata sta la 30 km de oras, nu sunt comune apropriate prin preajma, nu este lumina artificiala care sa deranjeze, multumim si primarului cu ocazia asta , din punct de vedere "astronomic" e primarul perfect, avem si un deal inalt, ce mai, conditii deosebite cred eu! nu am inteles exact cu oglinzile, am transformat eu in centimetri dar tot nu ma dumiresc, puteti va rog sa imi dati un exemplu clar de pe net, in romana, in engleza, cu pret, fara pret, numai sa vad care ar fi modelul! daca ar fi sa fac o comparatie cu masinile, daca cineva s-ar astepta cel mult la un Logan si noi am veni cu un Audi sau BMW... cred ca nu ar sta foarte mult suparat pe noi! :)

auriga - senzational site-ul, m-am distrat bine de tot cu imaginile respective, iar expresia "din intamplare" e nemaipomenita! Rog respectuos din nou un exemplu CLAR de pe net... sau chiar mai multe exemple pentru a putea sa le compar!

dragos.n - of, aici e mai greu cu detaliile tehnice pentru mine! Pot spune doar ca - si puteti rade ca nu ma supar -  "piesa de rezistenta" e mare, are vreo 2 metri lungime, albastru, are si trepied, are si un fel de luneta cautatoare, diametru vreo 30 cm, destul de gros, te uiti prin lateral cumva... of, tare-i greu! trebuie neaparat sa va spun ca tata are probleme cu ochii, are operatii de cataracta la ambii ochi, asa vede bine in general, dar are nevoie de vreo 4 perechi de ochelari care ii tot schimba, si aia cu lentile groase... poate si asta o fi cauza de tot nu nimereste la oculare, la claritate, se tot sterge la ochi, cred ca daca vedea perfect de mult facea un telescop cat de cat bun! Ma tot gandesc cu frica ca daca nici cu un telescop "adevarat" nu poate vedea, eu nu stiu ce legatura este intre ochiul uman si atatea dioptrii si lentile, adica lentile de ochelari si lentilele-oglinzile de la telescop nu se incurca reciproc? asa se tot chinuie, mai mult de o Luna cam neclara si cateva cratere si o stea... acolo, un punctisor luminos tremurand,  nu prea am vazut prin telescopul lui. Si apropo de varsta, timpul trece foarte, foarte repede... Tare ar vrea sa vada macar un Saturn, un Jupiter, credeti-ma ca of-ul asta vine din inima!

*** Indraznesc sa va rog sa imi recomandati si un fel de lista cu accesorii de care ar avea nevoie, exemplul la care ma gandesc fiind cu studierea soarelui, unde sigur ai nevoie de filtre speciale. De ce altceva ar mai avea nevoie? Si ma mai incurc la caracteristicile telescopului, de exemplu, Celestron Advanced C8 S-GT XLT, spune de monturi controlate prin calculator, de upgradari, de porturi, ce fac, ma duc cu calculatorul pe deal?  Sau raman pe langa casa si imi "trag" un prelungitor lung sau un laptop? Un lucru e cert, trebuie sa pun mana si eu pe carte si sa devin, daca nu un "as", macar un "popa"!