-----------------------------------
Bogdanel88
07 Iun 2010 00:57


-----------------------------------
In sfarsit am reusit sa observ astazi, 6.06.10, primele mele obiecte ceresti, cu exceptia Lunii, de cand am acest telescop 8):D Primul a fost Saturn:D Am inceput cu 20mm, l-am tintit, dupa care am adaugat Barlow ul si spre bucuria mea..am reusit sa focalizez cum trebuie..desi tot se vedea ff putin in ceata..Am stat cateva minute, urmarindu-l, apoi am trecut la 4mm fara barlow...imagine f clara :D(in sfarsit). Pe langa planeta s-au mai vazut Titan si Rhea.
 Foarte fericit..am sarit din nou la Marte sa vad poate reusesc sa vad ceva si aici...dar spre dezamagirea mea tot nu am reusit sa focalizez cum trebuie sau nu stiu de ce ..dar nu s-a vazut nimic..(dupa cum am mai citit pe forum Marte e o planeta f pretentioasa). 
Ma intorc la Stellarium si observ ca se mai poate vedea M3, din locul in care ma stabilisem. Am tintit spre Arcturus si incet incet m-am deplasat spre M3(cu 20 mm). Am reusit, din nou spre mirarea mea, sa il tintesc si sa focalizez, imagine f clara distingeam tot clusteru. Cand sa pun ocularu de 4 mm...am pierdut obiectul messier..si dupa lungi cautari nu am reusit sa il mai gasesc..
In final sunt foarte multumit de ce am vazut..stiu ca e putin dar pentru inceput eu zic ca e bine.. Cer Senin!