-----------------------------------
Emil
10 Iun 2010 18:30


-----------------------------------
Am refacut aseara acest obiect
Echipamentul este acelasi insa temperatura de lucru a camerei a fost de -25°C (spre deosebita mea placere a reusit un Delta T de 48°C insa a necesitat un timp indelungat pana a atins temperatura de lucru setata - undeva la catre o ora insa dupa orele 22 temperatura ambientala a inceput sa coboare deci nu am avut nici un fel de probleme cu mentinerea temperaturii).
Expuneri
10 x 600 sec
10 x 900 sec
CCD Autopilot recomanda pentru aceasta perioada o durata maxima ideala de 2 ore si 30 minute (aproximativ) insa filtrul H-alfa permite totusi depasirea acestei limite ideale (nu ma intrebati pe ce baza calculeaza acest timp ca nu am habar).
Am evitat deschiderea unui nou topic deoarece e logic topicul fiind deja existent... iar pe de alta parte se poate remarca si ce inseamana cresterea nivelului de experienta in prelucrare.
Program: DeepSkyStacker, corectie cu darks si flats, PS CS 3 printr-o curba S.
Nu va luati prea tare de mine pentru ca monitorul inca nu am reusit sa il calibrez pe Windows 7 deci daca imaginea este usor "fugita" din culoarea normala spuneti.
Asa inca ceva, initial Trompa a fost facuta fara nici un fel de filtru, acum este folosit un H-alfa de 7 nm de la Baader, se poate observa foarte bine efectul filtrului.
 :D  :D  :D Maine vine roata de filtre  :D  :D  :D deci Vlad "of course this means war!"

Numai bine la toata lumea (sper ca nu am lasat pe nimeni de dinafara hi hi hi!)

Emil