-----------------------------------
Crina Popescu
19 Iun 2010 04:42

Salut de bun Gasit!
-----------------------------------
Imi exprim marea simpatie fata de fratii si surorile Universului, caci astfel pot numi eu aceasta familie a lui astronomy.ro... placerea mea e sa ma aflu aici...Ca sa/mi prezint identitatea cu destinatie acestei lumi, va zic , doar ca Lumea Spatiului infinit pentru mine a devenit casa gindurilor si a visurilor. Iubesc sa adincesc in priviri , peisajele miraculoase ale nocturnului, si c/un ochi de furnica, string in palme noptile nedormite pentru ca sa descopar geana cararii din spatiul vizibil.Universul a devenit romanul timpului si al spatiului din care ochii mei, citesc din filelele imaginatiei, fantezia din litere pentru acest fapt eu am o datorie>Sa impart cu stelele si Luna bezna nocturnA... Si, precum sunt noua pe aceatsa unde a conversatiei, cu tot respectul fata de veteranii  acestui site,  am si eu rugamintea de a ma ajuta sa deslusesc citeva neintelesuri, asupra aparatului meu optic, pe care il am de acum doua zile.... :) ... Un TElescop reflector Newtonian cu doua oglinzi, diametrul 150mm_750mm focalizare...GALAXY 1 Evolution... Mont.EQ5. Activarea lui nu mi/a provocat multa pierdere si macinare de timp...Insa, odata ce i/am deschis ochiul catre cer, cu parere de rau, vedeam corpurile ceresti in dimensiuni extrem de mici... Nici pe Luna nu putea fi urmarita bine..Cit despre planete, nici nu poate fi vorba...Stelele, doamne, sunt observate,  asemnea ochiului liber...MA gindesc totusi, ca trebuie s amai modific ceva la nivelul constructiei sale..Dar daca totu/i fixat bine...Domane, ce ma fac___??? :cry:  :cry:  :cry:  :cry: Si cind cersesc din memorie, cit timp am aspirat la el... O rugaminte profunda >Va rog sa ajutati ochisorii mei, pentru ca sa poata adinci in imagini reuste, ca simtul launtric sa fie implinit...Multumesc din suflet...Ca recompensa>O poezie despre lumea siderala...