-----------------------------------
bogdan.caseriu
19 Iun 2010 07:55


-----------------------------------
Multumesc de sfaturi , dar pana la urma  am ales calea lui EQ5 cu motoare:). Asta nu inseamna ca renunt la ideea softului. N-am mai butonat de mult la soft, dar am ajuns in stadiul in care am rezolvat partea de achizitie a fluxului video, de descompunere a acestuia in cadre, de crop in timp real (daca e nevoie), si de analiza la modul grosier a cadrelor (momentan la nivel de diferenta de luminozotate intre cadre).
Totusi imi vine sa schimb macazul, pentru ca  tocmai am descoperit Microsoft VPL 2010, o unealta de programare cu adevarat "vizuala", foarte simplu de folosit, ce ofera suport nativ pt. webcam, dar si pentru comanda oricarui fel de motor pas cu pas. SI foarte important, toate serviciile si controalele pot fi modificate dupa bunul plac, din pacate doar in C#. Oricum, de principiu, din cate am vz eu, dispare problema cunoasterii avansate a codului , ceea ce poate fi un mare avantaj pentru cei fara cunostiinte temeinice de programare.
Asadar, dat fiind ca nu mai am Dobsonul, si astfel platforma ecuatoriala devine inutila, o sa incerc sa dezvolt softul in directia interfatariii cu handbox-ul de la EQ5. SI ca o parere personala cu privire la disputa despre paralele/serial/fara interfata cu PC, ma gandesc ca suntem in secolul 21, moment in care cam dispar aceste "dotari de varf" din sistemele de calcul, si ar fi cazul sa gandim "pozitiv" spre USB. Chiar daca momentan nu am nici cea mai vaga idee cum pot "comunica" cu portul USB, o sa abordez aceasta metoda de interfatare. Bineinteles ca metoda cea mai potrivita de analiza a imaginii capturate de la webcam ramane tot prin intermediul librariilor Aforge, mai precis FuzzyLogic, dupa cum bine zicea Nobody.

Stima!

PS: Am vazut ca handbox-ul de la EQ5 e limitat la viteza 8X. E o limita a motoarelor/reductiilor/mecanicii sau doar asa, ca masura de siguranta?