-----------------------------------
ernest
20 Iun 2010 02:11

Ajutor de la Profesionisti
-----------------------------------
Salutare. Sunt un biet muritor, fara cunostiinte astronomice, de aceea am nevoie de ajutorul dv. Intentionez sa scriu o piesa de teatru inspirata dintr-o povestire de Larry Niven. Ecranizarea povestii a fost inclusa in serialul TV The outer limits insa din cate am citit, baza astronomica a povestii de dragoste, e cam falsa. 
Pe scurt, un fizician vede luna mai luminoasa si ajunge la concluzia ca ar fi vorba de Super Nova, cealalta parte a Pamantului se parjoleste iar peste 5 ore, pana cand pamantul se va roti inspre Soarele explodat, se va parjoli si New Yorkul in care locuieste el...deci mai are 5 ore de trait...
Unii spun ca e o prostie, ca o Super Nova ar distruge instantaneu tot pamantul, prin coroana ei care ar parjoli tot globul deodata, etc...
Ce vreau eu sa va intreb:
 Exista o ipoteza de catastrofa solara, care sa distruga treptat pamantul pe masura ce se roteste, oferindu-le personajelor principale cateva ore de trait?
Si merg mai departe: 
 Exista o ipoteza de catastrofa, care ar distruge Pamantul treptat in cateva ore, dar care dintr-un motiv surprinzator sa bulverseze si rotirea Pamantului si toate calculele astronomice, oferindu-le personajelor alte 5 ore, dupa cele 5 ore in care credeau ca vine sfarsitul????

Daca m-am amestecat precum &#8220;musca in lapte&#8221; imi cer scuze, dar chiar nu cunosc pe nimeni din domeniu, care sa ma lumineze...

Multam, Ernest