-----------------------------------
Laurentiu
24 Iun 2010 15:06


-----------------------------------
Pentru mine cel mai &#8220;dubios&#8221; fenomen de acest gen e unul la care am asistat intr-o seara, imediat dupa apusul soarelui (dar pe lumina) in toamna anului 1994 (octombrie sau noiembrie -  nu mai sunt sigur). 

Ma aflam, impreuna cu inca doi prieteni, in Timisoara, langa terenul de sport din spatele Politehnicii si palavrageam sa mai treaca timpul. La un moment dat, am remarcat un obiect de  culoare rosu aprins , de forma sferica care a aparut pe cer venind dispre est, a traversat campul meu vizual (aproximativ 120-130 grade)  paralel cu orizontul nordic pe directia vest, la o altitudine de 30-40 grade fata de orizont. 

La un moment dat a disparut din raza mea vizuala in spatele unei cladiri mai inalte (cred ca era facultatea de Electrotehnica) si, la scurt timp, a reaparut dupa ce, aparent, a facut o intoarcere de 180 grade (insa nu pot fi sigur si nu pot aprecia nici raza virajului pentru ca a facut &#8220;manevra&#8221; asta in timp ce se afla dupa cladirea de care am vorbit adineaori) si, apoi, pe la mijlocul parcursului in sens invers (de la vest spre est) a luat-o in sus, sub un unghi nu foarte abrupt, si a disparut dincolo de plafonul de nori (care se afla destul de jos). 

Toata treaba asta s-a intamplat in mai putin de un minut. Deoarece nu stiu la ce distanta s-a aflat de mine, nu pot aprecia viteza obiectului decat grosier ca fiind foarte mare &#8211; mult mai mare decat ca a unui avion turboreactor.

Nu am remarcat nici un fel de lumini de pozitie sau semnalizare si nu am observat nici un fel de dara de condens. Nu am auzit nici un sunet care, aparent, sa isi aiba sursa in acel obiect.

Ani de zile am intors pe toate fetele povestea asta si, trebuie sa recunosc, nu stiu nici acum ce anume a fost. 

Am vazut de-a lungul anilor o gramada de  sateliti artificiali, avioane in zbor ori care aterizeaza sau decoleaza (atat civile cat si militare), elicoptere (inclusiv cu proiectoare, pe timp de noapte) si chiar baloane cu aer cald, seara tarziu, cu interiorul luminat din cand in cand de flacara arzatorului cu propan. Insa nici unul din aceste aparate de zbor nu imi pare ca se aseamana cu fenomenul/obiectul descris mai sus.