-----------------------------------
Mircea Pteancu
28 Iun 2010 22:00


-----------------------------------
Acel ''sweet spot'' nu l-am descoperit eu,doar am pomenit de el,dar se cam potriveste cu experienta mea.
mak
SCT-urile au depasit faza problemelor de calitate.Dar turbulenta atmosferica este o ''problema fara hotare'' desi exista nuante.Nu vreau sa starnesc discutii nationaliste dar la noi in Arad nu are rost sa urmaresti prognozele meteo de la Bucuresti,nu prea se potrivesc.In schimb cele de la Budapesta se potrivesc de obicei ca o manusa.Prin asta vreau sa spun ca din pdvd  meteorologic Aradul pare sa faca parte din sistemul Europei Centrale.Ei bine,astronomii Europei Centrale au stabilit de cativa zeci de ani ca astroclimatul regiunii permite exploatarea aproape de limita teoretica a aperturilor de pana la 125mm;rareori intr-un an sunt conditii care permit unui telescop de 200mm ''sa se desfasoare''.Telescoapele de 300mm sau mai mari,pot ajunge la limita lor doar aleator.

nobody
comparatia data de tine,foarte sugestiva,ma face sa inteleg mai bine de ce vad tot timpul imagini perfecte ,prin afurisitele lor de lunete Tasco,Selsi,Unitron,Towa sau Telemator, colegii din grupul ''60mm'' :D .
Mircea