-----------------------------------
Laurentiu
07 Iul 2010 10:41


-----------------------------------
Ma bucur sa aud, pentax ftw :D 
@ red da, nu m-am gandit niciodata sa fac stack la luna, am considerat ca e destula lumina si nu e nevoie, multam de idee. btw e vreo diferenta la rezultatul final intre registax si deep sky stacker? nu am testat pana acum decat deep sky.
@Mike din nefericire am sters din greseala raw-ul :( am ramas doar cu varianta scoasa din PS. Obiectivul e un Soligor pe oblinda, el de fel e foarte soft, pus si extenderul 2x pe el si mai soft... Cel mai nasol ca din cauza adaptorului de la T la montura k pt pentax trece de infinit, iar facutul focusului la 1500mm e un adevarat exercitiu de vointa :)

Deepsky Stacker e bun pentru astrofotografia... deepsky  :D 

Pentru obiecte luminoase si foarte detaliate (Luna, Soare, planete), fotografiate cu instrumente cu distante focale mari  si timpi scurti de expunere registax e "baza". Mai puteti incerca si Avistack ( http://www.avistack.de/ ). 

Ca regula generala, pentru a evita/compensa efectele turbulentei atmosferice, foarte vizibile la genul asta de imaging, se prefera camerele video. Din filmele astfel obtinute se aleg, cu software-ul de care am vorbit, cele mai bune cadre care apoi sunt facute stack.