-----------------------------------
Blakut
08 Iul 2010 16:49


-----------------------------------
EXCELENT la capitolul S/N - am tras si cadre cu timp de expunere de cateva zeci de minute FARA noise reduction (dark frames) iar zgomotul s-a mentinut in limite acceptabile. Are totusi o problema la cadrele luate fara noise reduction intern: amp glow. Insa am reusit sa rezolv cu brio, de cele mai multe ori, si problema asta prin procesarea imaginii. 

Ma mir ca zici asta despre un Nikon... eu cu d80-ul meu nu sunt satisfacut deloc de cum se comporta la intuneric. Este superb in rest. 

La expuneri de o ora, partea de sus a cadrului capata nuante purpurii, probabil pe acolo sunt niste surse mai puternice de zgomot.

Nikon are insa un principal avantaj fata de Canon: Obiective mai ieftine, si in principal mult mai numeroase. Care se potrivesc si la alte camere Nikon. Vreau sa imi iau o camera pe film Nikon si pot fi sigur ca toate obiectivele pe care le am acum se vor potrivi si la camera pe film - mai putin obiectivul kit care e in format DX.

Altfel, nu stiu unde gasim obiectiv prime de 24 mm, f 2.8 cu 99 euro, sau obiectiv zoom 75-200 f2.8 3.5 cu 50 de euro. Bine second hand, un pic julite, dar altfel excelente.


Ca s&#227; fiu la subiect, m&#227; laud cu un Pentax *ist DL, kitt-ul 18-55, un obiectiv F2 de 50mm manual (pe care l-am luat cu 15 lei parc&#227; dar este cel mai de pre&#254; din "gr&#227;mada" mea de obiective) &#186;i un zoom paparazzi 80-320 mm cu care alerg dup&#227; toooot felul de dr&#227;covenii din natur&#227;. 

Ce te-a indreptat catre Pentax? Eu m-am uitat pe niste reviewri la Pentax, Sony si altele in speranta ca as gasi ceva DSLR full frame mai ieftin, insa nu am gasit.

Apoi, lipsa de obiective a fost si ea un factor important in decizia de a ramane cu niste branduri mai mari si mai vechi.