-----------------------------------
Blakut
08 Iul 2010 17:45


-----------------------------------
dar totusi, cred ca afirmatia "70-200mm f/2.8 excelent la 50euro" suna cel putin dubios. poate ai gasit tu o afacere buna, dar este o exceptie, in mod normal un astfel de obiectiv costa sute bune de euro,indiferent de producator.


Nu ma intelege gresit, sunt vechi, metalice, unele zdrangane. Zoomul nu merge mereu bine, trebuie sa focalizez manual uneori pentru ca nu transmite miscarea cum trebuie uneori motorul de zoom al aparatului. De asemenea nu face conexiunea corect digitalul meu cu diafragma obiectivului.

Dar exisa in magazinul SH din Koln obiective manual focus auto focus multe, la second hand, cu preturi de la 50 90 euro la sute de euro. Eu le-am luat pe ultimele, din vitrina, care erau cele mai ieftine. Restul erau de la 120-150 de euro in sus. Alea cu focus manual sunt mai ieftine.

Depinde si de noroc:

Au o gramada -  la propriu, o gramada - de piese foto intr-o cutie la subsol, de unde totul e 10-20 de euro. Ai filtre, corpuri de aparate, piese, adaptoare, inele, blitzuri. 90% sunt stricate sau merg prost. Am gasit in gramada aia un blitz extern pentru canon EOS, cu cap care se roteste si care are reglaj manual pentru intensitate si care a costat 20 de euro.

Jmecheria e ca aici se pare ca piesele vechi sunt multe, asa ca preturile sunt mai mici. Asa vad eu lucrurile.