-----------------------------------
stelaru
29 Aug 2006 12:19


-----------------------------------
>>luis

Nu am putut intra pe site-ul ala. Ar fi o idee buna daca inainte de a trimite oamenii pe link-uri (mai ales de cele tip "free hosting"- sa le verifici. ALtfel nu faci decit contra-reclama.

Ca sa nu mai spun de textul postat, total neinspirat: ce altceva putea sa fie, prietene pe un site numit :astronomie, decit astronomie???!!! Ciorapi de dama? 

Cele mai noi stiri??!! Pai ce cerzi, ca e cineva dornic sa vada "cele mai vechi stiri"????

O stire de-aia e stire -ca e noua...

Plus ca e total nepoliticos sa intri pe topicul unui om cu recalama. Poti macar sa ceri voie...

Avind in vedere cele de mai sus, propun adminului sa steraga mesajul tau. imi pare rau.

>>>zircon

Eu judec camparaturile astea intr-un mod... comparativ.

Adica Oly ala e prea scump pentru ce da chiar si la preturile... americane. Sigur ca pentru zi e OK, mai ales daca nu ai mari pretentii si esti dispus sa platesti (in opinia mea) cam cu 20-30% mai mult decit merita - in Romania.

Daca as fi gasit 8x42 la 2 milioane, probabil ca l-as fi luat, 9desi acum cred ca rau as fi facut) pentru ca ar fi fost comod de utilizat si n-as mai fi alergat inca doua zile.

De zic ca 3 milioane e mult? Pai pentru ca Pentax 10X50 XCF e 3,800,00 si are prisme BAK4 si nu BK7 iar corpul e cauciucat. Este si multi-coating (nu full-coating mai mult ca sigur, dar...).

Da, un binoclu foarte bun sare de 2-300 EUR -mi-e foarte calr. Dar as vrea sa evit sa ajung "supra-protectiv". In alte cuvinte, pretul aqctioneaza ca si greutatea in ce priveste diposnibilitatea de utilizare: cu cat pretul e mai mare, cu atit vei fi mai atent sa nu-l strici, sa nu ti se fure. etc. ceea ce va rapi atit din timpul de utilizare cat si din placerea de a utiliza asa ceva.

Aici sunt absolut de acord cu dargon, care prefera binocluri ieftine. 

Sigur insa ca -asa cum am spus- voi compara intotdeuana in cadrul aceleaiasi clase diversi producatori, pentru a vedea nu pretul in sine ci "value for money". Adica nu voi compara olympus cu Pentax in cadrul clasei "100 EUR" cautaind pretul cel mai mic, ci cautaind ce pot sa obtin maxim pentru un euro.

Daca sar la PCF, atunci voi comapra ina aceslasi mod, in cadrul clasei "200 EUR" de data asta. Plafonul este insa de 200 EUR pentru a evita "surpa-protectia"-vezi mai sus.

Am scris postul asta mai lung pentru ca am observat o oarecare deruta provocata de modul meu de a vedea lucrurile si m-am gandit ca e politicos sa explic cum gandesc, pentru a usura dialogul.

Multumesc mult!