-----------------------------------
zgrongy
12 Iul 2010 20:28


-----------------------------------
In primul rand vreau sa va salut, si sa va cer scuze pentru eventualele intrebari stupide.

De foarte multi ani tot stau si studiez cerul noaptea, nu sunt putine serile in care stau si privesc trecerea staiei spatiale de parca ar fi prima oara.

Acum mai bine de o saptamana mi-am luat inima in dinti si am facut prima achizitie, acest telescop  SKYWATCHER HERITAGE 76 la mana a doua la o suma destul de modica. Am mers pe principiul ca nu are rost sa cumpar ceva ce poate am sa abandonez in scurt timp ( sper sa nu fie asa ), daca ma prinde microbul imi voi lua o "jucarie" serioasa.

 Seara trecuta, cand toata lumea se uita la finala campionatului mondial, a fost prima seara in care cerul bucurestiului a fost curat, fara nici un pic de nori. Am montat in graba o masa solida in balcon, am asezat telescopul catre vest, l-am indreptat catre venus si ............... marea dezamagire............. Nu am putut observa decat un punct stralucitor din care nu se putea distinge macar silueta unei planete, nu mai vorbesc de detalii.

Mai mult ca sigur am facut o gresala de incepator. Unde am gresit ? Ce nu am facut ? Telescopul este dereglat ? 

Tin sa precizez ca la peste 3Km de zona unde stau exista un panou publicitar de dimensiuni medii, iluminat, pe care il pot studia in cele mai mici amanunte prin telescop. De aici trag concluzia ca jucaria nu este dereglata.

Cu stima,
zgrongy incepatorul.