-----------------------------------
zoth
29 Aug 2006 13:01


-----------------------------------
trebuie sa recunosc ca si eu am scris posturi mai lungi tocmai in dorinta de a fi inteles, asa ca scuzele de rigoare.
evident fiecare dintre noi are libertatea de opinie si logica lui personala, altfel lumea ar fi prea monotona, totusi nu inteleg ce vrei sa spui aici :
De zic ca 3 milioane e mult? Pai pentru ca Pentax 10X50 XCF e 3,800,00 si are prisme BAK4 si nu BK7 iar corpul e cauciucat. Este si multi-coating (nu full-coating mai mult ca sigur, dar...). 

daca vrei sa compari aici 10x50 XCF cu 10x50 DPSI atunci nu te incadrezi in acelasi barem de pret, de la 3.800.000 la 2.300.000 e cale cam lunga si data tocmai de diferenta materialului de prisme si de coating. acelasi lucru l-am scris si eu in postul precedent unde precizam foarte clar ca nu poti sa primesti calitate astro fara bani, dar probabil ai citit prea repede.
as zice ca ar fi util pentru tine sa pui mana pe ele, sa mai bagi si cate o privire si apoi sa vezi ce merita si ce nu. teoria e frumoasa dar practica ne omoara, nu poti face o comparatie reala doar pe hartie, va fi sterila.
cat priveste supra protectivul de care spui, eu cred ca un pret mai mare iti ofera o calitate mai mare si nu mai putin o placere mai mare de a privi prin acel instrument. nu mai suntem copii sa ne stricam jucariile preferate.