-----------------------------------
jimao22
19 Iul 2010 00:27

mastile mele
-----------------------------------
Daca mai urmareste cineva topicul asta, va pot spune cum am facut eu mastile mele de care sunt foarte multumit. 
Am creat o structura sandwich, ca si placa de gips-carton in care un material foarte moale - gipsul - se gaseste intre doua coli de carton care il rigidizeaza pe exterior si astfel avem un material compozit cu proprietati noi. 
Deci, am facut mastile la imprimanta pe carton (2 bucati), le-am taiat cu un cutter cat am putut de corect si le-am lipit pe un disc de acelasi diametru din polistiren extrudat de 3 mm grosime, din cel folosit pentru montajul parchetului laminat (atentie - nu folie moale ci placi tari, se gasesc la pachet, cate 10 bucati/pachet am impresia).
Centrarea lor se face facand un decupaj in aceeasi pozitie pe exteriorul fiecarui disc (carton-polistiren-carton) dupa care cu un cutter fin se taie si polistirenul dupa sablonul dat de cartonul deja decupat in dreptul gaurilor mastii.
Lipirea am facut-o cu adeziv universal BISON (la sticluta de plastic-e transparent) iar dupa uscare am vopsit totul cu negru pe ambele fete.
Rezultatulo mi-a depasit asteptarile intrucat discul astfel creat este foarte rezistent si este relativ usor de taiat in toate fazele (fiind vorba de materiale moi) asa incat precizia executiei sa nu sufere in final.