-----------------------------------
Mircea Pteancu
20 Iul 2010 17:11


-----------------------------------
bogdan
Doru Dragan a dat niste informatii despre desene ale lui Venus aici:

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=2315&postdays=0&postorder=asc&start=330

Multumesc pentru raspuns,daca esti de acord,am sa trimit si aceste schite ale tale lui Virgil Scurtu.

La Venus filtrele pot fi utile-asa am citit-eu nu am folosit niciodata.In newtonienele mele de 125mm si 160mm niciodata nu am avut probleme cu imagini prea luminoase,nici la Venus si nici la Luna.Doar turbulenta atmosferica poate fi o mare problema.Dar vad ca tu ai montura ecuatoriala, ai putea incerca sa observi Venus si Mercur pe cerul de zi cand turbulenta este mai redusa,astrii nefiind in apropierea orizontului.

Un sfat extrem de  important, despre...sfaturi,daca nu-i cu suparare:te afli in acest hobby pentru ca iti place Astronomia,observarea corpurilor ceresti.De-a lungul anilor vei auzi si primi tot felul de comentarii,asta nu se face asa,aia se face altfel,cealalta trebuie invers,mai trebuia sa adaugi...dincolo sa masori...acolo sa estimezi...etc.Tu insa sa faci doar acele lucruri care iti plac,si cum iti plac;pentru noi Astronomia trebuie sa fie si distractiva,altfel o vei abandona,te va plictisi.

Cer senin si spor la observatii,Mircea